رفع معضل سکونتگاههای غیر رسمی با اجرای طرح کلید به کلید
به گزارش اقتصاد معاصر؛ سعید سلیمانی کارشناس شهری و نوسازی شهری در برنامه رادیو اقتصاد با بیان اینکه در طراحی شهری ما عموما سه نوع بافت از جمله بافت تاریخی، میانی و بیرونی داریم گفت: بافت تاریخی همان بافتی از شهر است که در طول زمان به آهستگی قطعه تاریخی مشخص ایجاد شده است.
وی ادامه داد: بخش عمده ای از مشکلات در حوزه مسکن و بافت های فرسوده در بافت های میانی ایجاد میشود که به علت های اقتصادی مختلف مردم به شهر مهاجرت کرده و باعث ایجاد و ناکارآمدی در این بخش شده است.
سلیمانی اظهار کرد: خوشبختانه نهاد سیاست گذار این موضوع را کنترل کرده و ایجاد بافت های بیرونی بخشی از مشکلات در این بخش را برطرف کرده است.
او بیان کرد: بافت تاریخی در ید وزارت میراث فرهنگی است و از آن مواظبت میشود و آن چیزی که ما با آن در ارتباط هستیم در ارتباط با بافت ناکارآمد و فرسوده بوده چرا که این بافت نوعی از بافت ناکارآمد است.
وی به معضلات حاشیه نشینی و سکونتگاه های غیر رسمی هم اشاره کرد و گفت: بافت های ناکارآمد و سکونتگاه های غیر رسمی به دلیل مهاجرت مردم به حاشیه شهرها ایجاد شده و در همین زمینه برای رفع این معضل وزارت راه و شهرسازی مشوق هایی را برای ساخت و ساز و بازطراحی این قسمت از شهر در نظر گرفته است.
او گفت: وزارت راه و شهرسازی بدون همکاری شهرداری و نهاد های دیگر این سیاست ها کاری از پیش نخواهد برد این سیاست ها میتواند تغییر کاربری قسمتی از بافت باشد یا افزایش تراکم باشد و معبر باشد.
سلیمانی اظهار کرد: باید برای حل معضل سکونتگاه های غیر رسمی مسکن در کشور و فکری برای بافت فرسوده کنیم گفت: نوسازی بافت های فرسوده ممکن است معایبی داشته باشد اما این موضوع خیلی کند و تدریجی انجام میشود.
وی ادامه داد: بحث کلید به کلید و راضی کردن افراد برای اینکه خانه و محله خود را رها کرده کنند و در آپارتمان هایی که شاید دوست نداشته باشند ساکن شوند موضوع زمان بری است اما طرح بسیار مطمئنی برای بهبود وضعیت بازار مسکن است.